آغاز دادگاه پرونده شهدای غواص با دادخواهی ۴۲ شاکی از آمریکا-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

آغاز دادگاه پرونده شهدای غواص با دادخواهی ۴۲ شاکی از آمریکا

نخستین جلسه دادگاه پرونده شهدای غواص با دادخواهی ۴۲ نفر از خانواده‌های شهدای غواص به طرفیت ۶۵ خوانده شامل دولت ایالات متحده آمریکا و سردمداران آن برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۱۸ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 08
کد خبر: ۲۴۸۷۷۲

 به گزارش راهبرد معاصر، نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهدای غواص امروز دوشنبه 18 تیرماه در شعبه 55 امور بین‌الملل دادگستری استان تهران به‌ریاست قاضی مجید حسین‌زاده برگزار شد. در ابتدای این دادگاه، قاضی حسین‌زاده با بیان سخنانی اظهار کرد: این دادگاه با دادخواهی 42 نفر از خانواده‌های معظم شهدای غواص به‌طرفیت 65 خوانده شامل دولت ایالات متحده آمریکا و سردمداران این دولت تشکیل شده است.

 

وی ادامه داد: این دادگاه مطابق قانون اقدام متقابل و قانون الزام جمهوری اسلامی ایران به پیگیری خسارات شهروندان خود صالح به رسیدگی است.

 

قاضی دادگاه افزود: بر اساس تحقیقات و اظهارات خواهان تا حدودی اجمالاً و تفصیلاً محرز شده است که اقدامی که منجر به شهادت و دادخواهی در این پرونده شده است با پشتیبانی مالی و لجستیکی دولت آمریکا انجام شده است.

 

قاضی حسین‌زاده یادآور شد: دادخواهان در این پرونده خانواده‌های شهدای غواص هستند که مطالبه خسارات معنوی وارده و نیز خسارات مادی و تنبیهی از طرفیت را دارند.

 

در ادامه جلسه عزالدین سلیمانی، وکیل خواهان پرونده حاضر اعم از خانواده معظم شهدای غواص و عضو مرکز وکلای قوه قضاییه اظهار کرد: به‌وکالت از خواهان پرونده حاضر شدم و به‌عنوان وکیل، احساس وظیفه و تکلیف در قبال خون این شهدا دارم.

 

سلیمانی گفت: این شهدا در جریان دفع تجاوز برای مقابله با نیروهای بعث عراق و جلوگیری از تعرض و پیشروی آنان در خاک‌ جمهوری اسلامی ایران، عملیاتشان لو رفت و به اسارت درآمدند و سپس با دستان بسته بعد از شکنجه‌های فراوان با لب تشنه و مظلومانه به شهادت رسیدند.

 

وی افزود: احراز مسئولیت ایالات متحده آمریکا در عملیات و زنده دفع کردن غواصان ایرانی واضح است. آمریکا در این واقعه حقوق بین‌الملل بشردوستانه را نقض کرده است. در این پرونده دادخواهان خانواده شهدای غواص هستند که از حیث خسارت مادی و تنبیهی، خواهان رسیدگی به اتهامات مسببان و مباشران در به شهادت رساندن شهدای غواص هستند.

 

سلیمانی ادامه داد: در این مقطع زمانی جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از حملات ایران تصمیم به تغییر راهبرد دفاعی گرفت. این عملیات توسط طراحان ایرانی سال 1365 در چهارمین سال جنگ برگزار شد. این عملیات توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا با رمز رسول‌الله(ص) انجام شد. منطقه عملیاتی کربلای چهار باید از رودخانه اروند عبور می‌کردند، ایران در این عملیات به اهداف خود دست پیدا نکرد و عده‌ای شهید شدند، غواصان دستگیر شدند و با دست‌های بسته به شهادت رسیدند.

 

وی افزود: آنچه باعث شکست ایران در عملیات کربلای چهار شد، نه جاسوسی بود و نه چیز دیگری بلکه یک پرنده آمریکایی به‌نام آواکس عملیات کربلای چهار را برملا کرد. آمریکا از حدود دو سال پیش از عملیات کربلای چهار نسبت به حمایت مالی لجستیکی یا تسهیلاتی و اطلاعاتی به‌نفع ارتش بعث عراق اقدام کرده بود.

 

سپس قاضی حسین‌زاده از وکیل خانواده شهدا پرسید: شهدای غواص در عملیات کربلایی 4 به شهادت رسیدند؟

 

وکیل پاسخ داد: بله.

قاضی حسین‌زاده از وکیل خانواده شهدا درباره محل شهادت شهدا و این‌که در خاک ایران یا عراق بوده است، سؤال کرد.

 

سلیمانی پاسخ داد: شهدای غواص با دستانی بسته توسط ارتش رژیم بعث در اروندرود اسیر می‌شوند و باتوجه به اطلاعاتی که توسط نیروهای پشتیبان آمریکا به آنها داده بود، عملیات لو می‌رود.

 

وی درباره حمایت‌های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی دولت آمریکا از رژیم بعث گفت: این عملیات پیشگیرانه و در جهت دفع تجاوز به خاک جمهوری اسلامی ایران انجام شد و ارتش رژیم بعث، شهدا را بعد از شکنجه و اذیت و آزار، کیلومترها پیاده می‌برند و در گودال‌هایی که از قبل پیش‌بینی شده بود، زنده زنده و با لبان تشنه دفن می‌کنند.

 

در ادامه جلسه دادگاه قاضی حسین‌زاده در واکنش به سخنان وکیل خواهان پرونده گفت: لو رفتن عملیات و شهادت انسان‌ها و سربازان بی‌شماری از کشور ما در نتیجه پشتیبانی اطلاعاتی آمریکا و رژیم بعث عراق بوده و نقض اصل بی‌طرفی است.

 

وی اضافه کرد: در زمان جنگ تحمیلی، هلند و فرانسه و بسیاری از کشورها به عراق سلاح می‌دادند. همچنین نوع شهادت شهدای غواص و دفن زنده‌زنده آنها عجیب‌ترین نوع جنایت است و چیزی جز نقض حقوق بشر نیست.

 

قاضی سپس از وکیل پرونده پرسید: چند نفر شهید در این پرونده داشتیم؟ وکیل خواهان پرونده گفت: 41 شهید داشتیم.

 

در ادامه این دادگاه جانباز کریم مطهری؛ فرمانده گردان غواصی به‌عنوان شاهد در جایگاه قرار گرفت و درباره چرایی عملیات کربلای چهار گفت: در سال 65 شدیدترین بمباران‌ها را داشتیم و ارتش بعثی مکان‌های بسیاری را بمب شیمیایی زد به‌طوری که در جوانرود 20 هزار نفر شیمیایی شدند.

 

وی درباره حمایت‌های آمریکا از عراق ادامه داد: در مجامع بین‌المللی هر کجا ایران برای محکومیت عراق اقدام کرد آمریکا تمام‌قد از عراق دفاع کرد به‌شکلی که قیمت نفت را به هفت دلار کاهش دادند تا جایی که حتی استخراج نفت به‌صرفه نبود ازاین‌رو جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت برای مقابله با رژیم بعث عملیات پیش‌دستانه داشته باشد تا رژیم بعث را متوقف کند چرا که همه دنیا به عراق سلاح می‌فروختند و حتی به ایران سیم خاردار هم نمی‌دادند./ تسنیم

ارسال نظر